11 qershor 2007

Bushi në Tiranë, festë në Montreal, Kanada

 
Bushi në Tiranë, festë në Montreal,  Kanada

Nga Ajet Nuro

anuro@albemigrant.com

Montreal, Kanada, 10 qershor 2007


Ndoshta 8 vjetë më parë në atë ditë historike të kapitullimit të Serbisë dhe çlirimit të Kosovës nuk e kishim menduar se do ti ktheheshim të njëjtit shesh që na ka mbledhur para tetë vitesh përgjatë luftës në Kosovë. Këtë herë përvjetori i tetë perkonte dhe me vizitën historike të presidentit amerikan George W. Bush në Tiranë, e para e një presidenti amrikan në funksion në vendin e shqipeve. Me ftesën e Bashkësië shqiptare në Montreal, një grup shqiptarësh u takuan në "Place des Arts" në Montreal për të përkujtuar ditën historike të 10 qershorit 1999, për të falenderuar Shtetet e Bashkuara, Kanadanë, vendet e NATO-s për atë çka ata bënë për Kosovën

në vitin 1999 dhe mbi të gjitha për të falenderuar Shtete e Bashkuara dhe presidentin Bush për mbështetjen që po i japin pavarësisë së

Kosovës. Edhe natyra i dhuroi kësaj dite gjithçka; diellin e ngrohtësinë si për të treguar se lotët e tetë viteve më parë i kanë lenë

 

 

vend gëzimit të lirisë dhe pavarësië së plotë që po e presim. Dhe nuk ishin veç ata që mblidheshin para 8 vjetësh për të shprehur përkrahjen e tyre me popullsinë e Kosovës viktimë gjenocidit serb. Fotografitë e më poshtëme e tregojnë një gjë të tillë. Të paktën njëri prej tyre nuk ishte as në projekte...

 

 

Shikoni pra një flamirtarë të vërtetë.  Gjatë gjithë mitingut vogëlushi nuk reshtëte së valvituri flamurin. Ja pra me se do të krenohemi nesër. Janë këta fëmijë që nesër do jenë krenar për atdheun e tyre që ndonjëherë edhe nuk e kanë parë me sy. Duke marr pjesë në aktivitete ata do të bëhen më të afërt me Shqipërinë dhe Kosovën dhe me gjithshka që përfaqëson fjala at'dhe.

Ndësa Jozef është veç 3 vjeç por është duke krijuar ndjenjat patriotike. Ja pra një ditë që këta manifestues të vegjël do ta mbajnë mend gjithë jetën. Nuk besoj se ka shkollë më të mirë për ta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qëllimi i këtij aktiviteti nuk ishte vetëm festimi i arritjeve që Kosova ka mundur të bëjë por edhe për të nxitur administratën amerikane për të çuar gjer në fund projektin e një Kosove të pavarur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulmin manifestimi e arriti para konsullatës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Montreal. Aty foli zoti Mehdi Isufi që falenderoi Shtetet e Bashkuara për ndërhyrjen që bënë në Kosovë dhe theksoi rolin e Shteteve të Bashkuara në mbështetje të pavarësisë së

 

Kosovës. Edhe të tjerë manifestant shprehën mirënjohjen e tyre për rolin e Shteteve të Bashkuara. Kujtimet e para 8 vjetësh u përzian me lajmet e ditës pra me lajmet rreth vizitës së George W. Bush në Shqipëri dhe pritjen aq të ngrohtë që shqiptarët i rezervian atij.

Në mbar vajtjen e aktivitetit duhet përmendur pna përgatitore e kryetarit të Bashkësisë shqiptare të kebekut në Montreal zotit Lulëzim Laloshi si dhe të aktivistit të kësaj bashkësie zotit Agron Muhaxhiri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajo që të binte në sy dhe që ia vlen të shënohet është ajo ndjenjë krenarie e të qenit shqiptar dhe e të qenit mik i privilegjuar i fuqisë më të madhe të planetit Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

 

 

 

 

 

 

 

 

Më poshtë fotot që po ju paraqesin nuk kanë nevojë për koment ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komente : anuro@albemigrant.com

Foto nga aktiviteti mundi gjeni duke klikuar këtu :

http://www.albemigrant.com/fotoalbum/thumbnails.php?album=13&page=2

Lexoni për të njëjtën temë : http://tribunashqiptare.albemigrant.com/index.php?action=fullnews&id=152